Carnaval in Wetteren moet blijven!

carnaval moet blijven

Ingediend door lieveke op 9 Mrt '09 - 13:38.

beste

Het carnaval is aan een heroplevering begonnen, mede dankzij de jeugd. Je kan dat ook zien aan de scholen die de vrijdag een optocht houden in de straten rond de school.

De kinderen herleven en het gaat er gezellig aan toe. Ook het kindercarnval trekt alle jaren meer en meer paggadertjes, vergezeld van de ouders.

Wat de stoet betreft, ik denk niet dat de schrijver van het artikel goed beseft wat voor inspanningen dat zij (leden van het carnavalcomité) moeten leveren. De maanden lange voorbereiding om een stoet te laten passeren in de gemeente.

Laat ons oude tratities niet maar zo laten begraven. Carnaval is ook een aankondiging van de komende lente en voor degene onder ons die christellijk aangelegd zijn een allerlaastste uitspatting voor de vastenperiode.

Het bezoek op maandag aan het rusthuis doet die mensen enorm veel deugd, getuigen daarvan (de krantenartikels).

Wat de schrijver niet kan verwerken is dat confetti bij carnaval hoort. Wat hij nog niet heeft ingezien dat de carnavalisten

(groepen die meegaan in de stoet) geen of weinig conffetti meer wordt gebruikt. 

Laat iedereen plezier beleven aan zijn eigen hobby. De ene doet aan sport, de andere aan plezier maken.

groetjes

Carnavallist in hart en nieren

 

Dag , beste vriendinnen en vrienden ,

Allereerst wil ik jullie vragen dit artikel te lezen.
Carnaval is aan een heropleving in Wetteren , mede dankzij de jeugd .
Je kan dat ook zien aan de carnavaloptochten die de scholen maken de vrijdag voor het c

Carnaval

Ingediend door Eric Bracke op 8 Mrt '09 - 01:26.

Beste hoofdredacteur,

U hebt niets met carnaval. Ik eigenlijk ook niet. Maar is dat een voldoende reden om het af te schaffen? Er zijn heel veel mensen die niets hebben met voetbal. Dat kost de gemeenschap ook geld. Moeten we de subsidiekraan daar dan ook maar dicht draaien?

Ik dacht het niet. Het mag blijven bestaan, liefst zelfs. Net als carnaval dat in Wetteren een verrassende verjongingskuur onderging. Ik zou zeggen: geef het een kans. Eén dag binnen blijven, is nu ook weer niet zo erg.

Hartelijke groet

 

Drupal theme by Kiwi Themes.

Bezoek de Kwets Facebook groep